Recensioner

Uffe Holmertz har i år flyttat sin revy från Harrys till den ombyggda Frälsislokalen i Motala. Inte bara det, i ”Lagt kort ligger!” är fyra av sju medverkande nya i sammanhanget. Det är med andra ord extra intressant när undertecknad tar plats i salongen inför premiären på nyårsafton.

”Lagt kort ligger!” går i välbekant Uffe Holmertz-stil. Som vanligt har han skrivit allt material själv och flera karaktärer känns igen från tidigare revyer. Däribland ordsprutan och publikfavoriten Tage Berglund, gestaltad av Holmertz själv, som gör entré med sin supermoped redan i tredje numret.

Det har alltid lagts kraft på dans och koreografi i Holmertz revyer och i år har man höjt sig ytterligare ett snäpp på den punkten. Där är inte minst Gustav Brogren ett stort tillskott, liksom unga Evelina Eliasson.
Slipade Robban Zetterberg, som också är ny i gänget, får stort utrymme. Han fyller det utan problem. Det märks att Uffe Holmertz trivs med att ha honom som sällskap på scenen. De gör en kul sketch om två män med fruktansvärda krämpor och är riktigt roliga som de två snuskgubbarna i säkerhetskontrollen på flygplatsen. Också Nettan Lekström är en tillgång i ensemblen, med stor bredd och erfarenhet. Hon kan revy, helt enkelt.
Det blir jubel när Holmertz i början av andra akten gör entré som Morgan från Ullared och att fyllehumor går hem i revysammanhang visar sig när Tratten och Slatten dyker upp. Satiren över Sverigedemokraterna är kanske inte lika bejublad, men vass och kul. Karin Karlsson gör också en träffsäker parodi på den tofsfixerade Hollywoodfrun Maria Montazami. Och i slutet får Elin Ringborg visa sina fina röstresurser i en pampig ballad.
Uffe Holmertz och hans gäng bjuder på två timmars god underhållning.

 Motala Tidning

 

 

Holmertz revygäng premiärspelade sina kort väl i gamla Frälsis lokaler på Urban Hjärnes väg. Förutom sång och dans av hög kvalitet framfördes också flera sketcher. Tennisbråket i Varamon väckte skratt liksom buskishumorn om bomber, i dubbel bemärkelse.

En riktig publikfriare är Holmertz själv när han, även i år, återkommer med sin moped.

Corren

 

 

Så har den då haft sin premiär, den senaste årgången av Ulf Holmertz nyårsrevy.

Och som vanligt strömmade då premiärpubliken till Skandiateatern.

Många bland publiken visade sig ha varit med förr. För en nyårsrevy – nej, den vill man ju inte missa.

Alla texter är skrivna av Ulf Holmertz, bland annat då en sketch om Sverigedemokraterna. En hyllning till den hedervärda gamla svenska tanten ingick också.

Ensemblen är en blandning av gamla namn och nyare sådana: Nettan Lekström, Robban Zetterberg, Gustav Brogren (från Örebro), Evelina Eliasson, Elin Ringborg och Karin Karlsson.
”Lagt kort ligger” är revyns namn denna gång. För regi och koreografi svarar Johan Klarbrant från musikalen Chicago på Östgötateatern .

Folkbladet

 

Uffe Holmertz 25:e en trivsam nyråsrevy.

Den största känga delas ut i Var ligger riksdan. En manhaftig Nettan Lekström försöker undervisa sina folkdräktsklädda lärlingar i hur man ska hata:” alla som inte är från Östergötland eller Sverige”. Carolas Främling får en omgjord och underfundig text. Det är elakt, men kul och träffsäkert.

Elin Ringborg är en fantastisk sångbegåvning. Hennes solonummer imponerar och framkallar gåshud under de höga partierna. Balladen framförs efter en tänkvärd monolog av Holmertz. Kombinationen blir stämningsfull och vacker, när det allvarliga fint konstaterar mot det lustiga. På det stora hela är årets revy en musikalisk och trivsam upplevelse.

Norrköpings Tidningar.